1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Cranberry
  6. Cranberry compote a la Louise

Cranberry compote a la Louise

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2011

Ingrediënten 10 personen


  • 2 zakken cranberry`s van 340 g per stuk.
  • 400 gram suiker.
  • 150 ml sinaasappelsap (= van 2 grote sinaasappels)
  • Geraspte en goed schoongeboende schil van 2 sinaasappels.
  • 1 kaneelstokje.
  • 1flinke `vette` vanillestok.
  • 75 ml rode port.
  • Snufje vers gemalen zwarte peper (Of maal wat roze peperkorrels)
  • Snufje zout.


Verder heb je nodig


Pan, Vergiet,Pollepel.


Cranberry compote a la Louise

Cranberry Compote

Cranberry Compote
Cranberry compote a la Louise

De ingredinten

De ingredinten
Cranberry compote a la Louise

Haal de lelijke of zachte er tussenuit en spoel ze goed af.

Haal de lelijke of zachte er tussenuit en spoel ze goed af.
Cranberry compote a la Louise

Breng het sinaasappelsap, port , suiker,vanillestokje, kaneelstokje Z/P aan de kook

Breng het sinaasappelsap, port , suiker,vanillestokje, kaneelstokje Z/P aan de kook

Het was al weer zo`n tijd geleden dat ik Cranberry compote had gemaakt dat ik dacht "hoe deed ik dat ook al weer?" Enfin, met Kerst gaan wij met de hele familie `iets` maken en als één van de bijgerechten wilde ik toch mijn cranberrycompote maken. Na even mijn hersens op volle toeren te laten draaien kwam het weer `bovendrijven` het is mijn ooit eigen bedacht recept (van jaren geleden en nooit opgeschreven) maar het is heel goed mogelijk dat mijn `recept` al eerder bedacht was want wanneer is `een recept` een `eigen recept`? De smaak is echt super lekker! Aangezien ik het voor de Kerst wil maken en dit makkelijk in te vriezen is heb ik het vandaag (22.12.2011) gemaakt, geproefd en het is goedgekeurd!
De hoeveelheid is voor rond de 10 personen, heb je minder nodig dan deel je het recept gewoon door twee. Ik zet hieronder de hoeveelheden, de vloeistof kan je wat verminderen (dat was ik toch een beetje vergeten)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Zet de ingrediënten van te voren klaar.
  • Leeg de zak(en) cranberry`s in een vergiet, haal de `lelijke of zachte` er tussenuit en spoel ze goed af..
  • Rasp de schil van de sinaasappels.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit met een scherp mesje.

Bereidingswijze

  • Breng het sinaasappelsap, port , suiker, merg van vanillestokje en het kaneelstokje, zout en de peper aan de kook.
  • Voeg de cranberry`s toe. Breng opnieuw aan de kook, geen deksel op de pan.
  • Roer tussendoor goed.
  • Laat het net zo lang koken tot het wat gaat binden. Heb je geen geduld zou je het teveel aan vloeistof kunnen binden met aardappelmeel maar dat heb ik niet gedaan. Na ongeveer 20 minuten was het bij mij goed gebonden.

    Het is nu klaar om geserveerd te worden maar ik heb het ingevroren en het kan uitstekend ingevroren worden. Wil je dat niet en `op de dag` zelf maken` dan is dat prima want het vergt niet veel tijd.

Serveertip

  • Heerlijk bij wild en varkensrollade.
  • Geschikt om in te vriezen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top