Hartig taartje

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2011
  • Hartig taartje

    Hartig taartje

    Hartig taartje

Hoe heerlijk kan een eenvoudig gerechtje zijn. Deze hartige taartjes zijn zo klaar en kun je prima combineren met bijvoorbeeld een uitgebreide salade, een rundercaré met zelfgemaakte pesto-mayonaise of verse gevulde pasta. Ook leuk als tussengerecht of voorgerecht. Deze wil ik zeker bij een buffet serveren volgend seizoen aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee http://www.zuiderzee.eu

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 plakje diepvries hartige taartdeeg per persoon
Twee handenvol verse spinazie
Een courgette
Twee tenen knofolook
Feta of twee eetlepels kruidenroomkaas
Een half blikje tomatenpuree
Verse kruiden zoals tijm
Een handvol geroosterde pijnboompitten
olijfolie
peper en zout
Gran padano, vers raspen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakken hartige taartdeeg en vet zes kleine ovenvaste schaaltjes in. Rooster de pijnboompitjes en hou deze apart.
Marineer de kleingesneden courgette met peper, zout, twee tenen knoflook en verse tijm. Schenk hier een lekkere olijfolie overheen.
Ontdooi eventueel de spinazie of gooi verse spinazie in de pan. Zo meteen kan hier ook de courgette bij gebakken worden.

Bereidingswijze

Bak de courgette samen met de spinazie in de pan en laat deze een moment op halfhoog vuur staan. Roer dan de tomatenpurree en de feta in blokjes of kruidenroomkaas erdoor. Vul de schaaltjes met taartdeeg op met het groentemengsel en strooi er wat geroosterde pijnboompitten en wat vers gerapste gran padano overheen. Sla het deeg om over het groentemengsel (zie foto). Bak de taartjes nu ongeveer 15 minuten op 180 graden in de (voorverwarmde) oven.

Serveertip

Ook heerlijk in combinatie met gebakken spekjes en een beetje creme-fraiche.... Of met meer spinazie en zonder courgette. Of met in olijfolie en knoflook gebakken champignons....

Laat de taartjes desgewenst tien minuten afkoelen en serveer ze op een leuk schaaltje of bordje... Ook leuk voor bij een buffet!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ZuiderzeeZeiltochten avatar

Wat leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!

lucretiab avatar
lucretiab 23-12-2011

Dank je voor je recept, ik kan het goed gebruiken voor mijn kerstbuffet. Groetjes Lucretia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten