1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde sint-jakobsvruchten

Gegratineerde sint-jakobsvruchten

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2011

Ingrediënten 4 personen


4 grote sint-jakobsvruchten (in de schelp)
75 g champignons
1 fijngehakte sjalot
2 dl visfumet
1 dl room
2 eetlepels blanke roux
een scheut droge witte wijn
handvol geraspte kaas
boter
peper en zout



gegratineerde ST.Jacobsschelpen
gegratineerde ST.Jacobsschelpen

De sint-jakobsschelp is een gastronomische specialiteit die erg gewild is voor het melkwitte vlees dat rijk is aan ijzer. In Nederlandse restaurants wordt vaak de Franse benaming `Coquille St-Jacques` gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verwijder de sint-jakobsvruchten. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden meer achterblijven. Laat drogen.

Bereidingswijze

Breng de visfumet en room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de sint-jakobsvruchten 1 min. in. Haal ze nadien onmiddellijk uit de pan en snij het vlees in stukjes.
Fruit de sjalot met de in plakjes gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn.
Bind de romige visfumet met de roux en laat goed indikken. Meng er de sjalot, champignons en fijngesneden sint-jakobsvruchten onder. Kruid met peper en zout.
Lepel in de droge schelpen tot ze voor twee derde vol zijn. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in een oven van 220°C of onder de grill. Serveer meteen en geef er brood bij.

Bron

Visinfo.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top