
8 vellen diepvries filodeeg-ontdooit, 50 gr boter, 250 gr verse zalmfilet-in blokjes, zout, versgemalen zwarte peper, 1 gedroogde chilipeper, sap en rasp van 1/2 sinaasappel, 3 eieren, 125 ml slagroom, 3 bosuitjes-in stukjes van 1 cm, 50 gr zeekraal-geblancheerd, 4 kleine taart vormpjes of ovenschaaltjes van 12-15 cm.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter en bestrijk 4 vellen filodeeg dun met de gesmolten boter. Leg ze twee aan twee op elkaar. Leg in elke taartvorm zo`n stapeltjes deeg, met de beboterde kant naar beneden.
Doe de zalmblokjes in een grote kom, bestrooi ze met zout, zwarte peper en chilipeper en schep ze om met twee el sinaasappelsap.
Klop de eieren los met de room, zout en peper en roer de sinaasappelrasp erdoor.
Schenk dit mengsel in de taartvormpjes (op het deeg) en schep de blokjes zalm en de stukjes bosui er in.
Bak de taartjes net onder het midden in de oven 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de quiches met de zeekraal.
Kookboekje