Banoffee Pie

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-12-2011
  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

  • Banoffee Pie

    Banoffee Pie

    Banoffee Pie

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië .
In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart.
Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen.
Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997).
Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm

Deel dit recept

Ingrediënten

    1 blikje gecondenseerde melk (400 gr. te vinden bij o.a. AH en C1000)
    150 gram Verkade digestive biscuitjes (je kan ook chocolade digestives gebruiken)
    75 gram boter
    5 grote bananen
    400 ml slagroom
    8 theelepels poedersuiker
    2 zakjes klopvast (dr. oetker)
    eventueel donker chocolade om over de taart te raspen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan: iets om de koekjes te verkruimelen;pannetje; taartvorm; mixer

Voorbereiding


    Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 3,5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen! Laat het nu afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd! Je kunt ook meerdere blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed (ik heb de slowcooker gebruikt en heb het blikje 9 uur op low daarin laten staan).

    Doe de biscuitjes in een ziploc of diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller of iets dergelijks. Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het mooiste is een echte pie-vorm. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze


    Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
    Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. Door de poedersuiker en de klopvast zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden, na drie dagen ziet het er nog perfect uit. Bedek de pie met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.

Bron

lekkerhapje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-09-2016

poebeerr, dank je wel voor je leuke reactie. Succes met de "echte " banoffee, fijn weekend

poebeerr avatar
poebeerr 30-08-2016

Ik heb laatst de 'makkelijke versie' van Dr. Oetker gemaakt (wolkencake met daarop caramel, bananen en slagroom). Maar deze 'echte' banoffee ga ik zeker ook proberen. Bedankt voor je recept.

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-11-2015

mobiel_1370160260 dank je wel voor je erg positieve reactie na het maken van deze taart, fijn om te lezen

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 21-11-2015

Heerlijke taart. Super lekker.Bedankt. Gr Annelies

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-11-2015

Dank je wel tomatino voor je leuke enthousiaste reactie na het maken (en eten ) van deze taart. heel leuk om te lezen dat het zo goed in de smaak viel. Dank je wel voor je reactie. Fijn weekend

tomatino avatar
tomatino 13-11-2015

HIer hebben we van gesmuld. Banoffee pie stond al lang op mijn lijstje om te maken en het was zalig! Ook bij ons bezoek viel de taart in de smaak. Bedankt!

ArualB avatar
ArualB 13-01-2012

Mmmm, laatst gemaakt voor een van onze verjaardagen. Hij was superlekker! Groet, Laura

ArualB avatar
ArualB 21-12-2011

Heb ik meegenomen, dank je wel. Groetjes, Laura

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten