
Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië .
In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart.
Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen.
Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997).
Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm
Pan: iets om de koekjes te verkruimelen;pannetje; taartvorm; mixer
Lekkerhapje
ruthbrock 02-09-2016
poebeerr, dank je wel voor je leuke reactie. Succes met de "echte " banoffee, fijn weekend
poebeerr 30-08-2016
Ik heb laatst de 'makkelijke versie' van Dr. Oetker gemaakt (wolkencake met daarop caramel, bananen en slagroom). Maar deze 'echte' banoffee ga ik zeker ook proberen. Bedankt voor je recept.