1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Door: CatelijneE

  • Iers, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2011

Ingrediënten 6 personen


900 g pastinaak
50 g boter
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
ong. 1,2 l hete kippenbouillon
1,5 dl slagroom
zout en versgemalen peper
gehakt vers bieslook of gehakt verse peterselie en/of croutons, voor de garnering


Pastinaaksoep
Pastinaaksoep
Pastinaaksoep
Pastinaaksoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg de plakjes pastinaak, de ui en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht, maar niet verkleurd zijn; roer af en toe. Voeg de komijn en koriander toe en bak ze al roerend 1-2 min. Roer geleidelijk de hete bouillon erdoor en meng goed.
Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 20 min. sudderen, tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep. Schenk er wat bouillon of water bij als hij te dik is. Breng hem indien nodig op smaak. Schenk de slagroom erbij en warm de soep door; laat hem niet koken.
Strooi wat bieslook of peterselie en/of croutons over de soep en serveer.

Bron

De nieuwe soepenbijbel



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CatelijneE
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top