Heerlijk tijdens een familie diner of een andere feestelijke aangelegenheid.

75 g couscous
zout
6 Vitapeps
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 theelepel paprikapoeder
(versgemalen) peper
1 bosuitje, in ringetjes
50 g feta (kaas), in kleine blokjes
1/2 eetlepel verse munt, in dunne reepjes
Energie 55 kcal- Eiwit 2 g- Vet 2 g- Koolhydraten 6 g (per eenpersoonsportie)
Tijdens Feestelijke buffetten of als borrelhapjes
In kom couscous met 125 ml kokend water en zout ca. 6 minuten laten wellen. Paprika`s halveren en zaadjes verwijderen. Helften in pan met ruim kokend water en zout in ca. 5-7 minuten beetgaar koken en in een zeef laten uitlekken. In kommetje citroensap, olie, paprikapoeder, zout en peper tot dressing kloppen. Couscous losmaken met vork en uiringetjes, feta, munt en dressing erdoor scheppen. Paprika`s royaal vullen met couscous en op schaal zetten.
Kookboek