Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat
- Borrelhapje
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjesBenodigdheden
Ingevet muffinblik met 12 uitsparingen, glas of koekjesvorm (ca. 10 cm doorsnee). Bij de Action verkopen ze van de silicone vormen voor heel weinig.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Druk met behulp van een glas of koekjesvorm 10 rondjes uit de plakjes deeg. Rol de restanten deeg uit tot een dun lapje en steek hier nog 2 rondjes uit.
Bekleed de holtes van de muffinvorm met de lapjes deeg, duw het deeg goed tegen de vorm.
Bereidingswijze
Klop in een kom de eieren met de melk, geitenkaas en basilicum los. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvormpjes; vul tot vlak onder de rand. Leg in het midden van elk taartje een tomaatje.
Bak de quiches ca 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze lauwwarm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm.
Bron
Vriendin
Serveertip
Garneer ze met een blaadje basilicum. Zowel lauwwarm of koud (op kamertemperatuur) lekker