Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

    Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

    Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ingevet muffinblik met 12 uitsparingen, glas of koekjesvorm (ca. 10 cm doorsnee). Bij de Action verkopen ze van de silicone vormen voor heel weinig.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Druk met behulp van een glas of koekjesvorm 10 rondjes uit de plakjes deeg. Rol de restanten deeg uit tot een dun lapje en steek hier nog 2 rondjes uit.
Bekleed de holtes van de muffinvorm met de lapjes deeg, duw het deeg goed tegen de vorm.

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren met de melk, geitenkaas en basilicum los. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvormpjes; vul tot vlak onder de rand. Leg in het midden van elk taartje een tomaatje.
Bak de quiches ca 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze lauwwarm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm.

Bron

Vriendin

Serveertip

Garneer ze met een blaadje basilicum. Zowel lauwwarm of koud (op kamertemperatuur) lekker

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

party_party avatar
party_party

Doorsturen

Home Recepten