1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Mini quiche
  6. Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2011

Ingrediënten 4 personen


1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes


Verder heb je nodig


Ingevet muffinblik met 12 uitsparingen, glas of koekjesvorm (ca. 10 cm doorsnee). Bij de Action verkopen ze van de silicone vormen voor heel weinig.


Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat
Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Druk met behulp van een glas of koekjesvorm 10 rondjes uit de plakjes deeg. Rol de restanten deeg uit tot een dun lapje en steek hier nog 2 rondjes uit.
Bekleed de holtes van de muffinvorm met de lapjes deeg, duw het deeg goed tegen de vorm.

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren met de melk, geitenkaas en basilicum los. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvormpjes; vul tot vlak onder de rand. Leg in het midden van elk taartje een tomaatje.
Bak de quiches ca 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze lauwwarm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneer ze met een blaadje basilicum. Zowel lauwwarm of koud (op kamertemperatuur) lekker

Bron

Vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top