Cakepops

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2011
  • Cakepops

    Cakepops

    Cakepops

Het maken van cakepops kan altijd!

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- stokjes
- candy melts (of gesmolten chocola om in te dippen)
- musketzaad
- botercreme, frosting of chocopasta
- icing
- chocolade cake

Voorbereiding

De Cake
Als eerste bak je een cake of een biscuit. Je kan zelf kiezen welke smaak zelf bak ik vaak een chocoladecake. Na het bakken moet je de cake eerst goed laten afkoelen. Zelf bak ik de cake een dag eerder.

Bereidingswijze

De balletjes
Je verkruimeld de volledig afgekoelde cake.
Je voegt een beetje bij beetje botercrème/frosting toe.
Bedenk goed dat de cake niet te droog blijft anders vallen de balletjes uit elkaar, maar ook niet te nattig, zodat ze te zacht blijven.
Het ligt aan de hoeveelheid cake die je gebruikt hoeveel botercrème je moet gebruiken. Ik probeer na 2 eetlepels even of ik al een goed balletje kan maken zonder dat hij uit elkaar valt en druk dan ook even op het balletje. Daarna is het de kunst om een perfect rond balletje te kneden en te rollen (net als gehaktballetjes). Zodra ze klaar zijn kun je er met een satéprikker een gaatje in prikken zodat je er makkelijk een lollystokje in kunt doen. Daarna kun je ze 15 tot 20 minuten in de vriezer plaatsen om ze op te laten stijven.

Dippen
Dit kun je doen in gesmolten Candymelts of Chocolade. Ik gebruik dit keer Candymelts. Je verwarmt de Candymelts in stappen van 30 seconden in de magnetron, totdat het volledig gesmolten is(dit duur in totaal niet langer dan 2 minuten.) Vervolgens pak je een lollystokje en dip je de uiteinde ervan in de gesmolten candymelts en stopt hem in het balletje.(als je een gaatje had gemaakt dan in het gaatje). Dan steek je het stokje even in een piepschuim blok zodat hij kan hechten aan het balletje. Vervolgens dip je het balletje volledig in de Candymelts en tik je het teveel ervan af door het stokje tegen de rand van het schaaltje te tikken(niet te hard anders vliegt je balletje in de melts). Als dat gedaan is steek je het stokje in de piepschuim en laat je de Cakepop drogen. Als je alleen spikkels wilt toevoegen kun je dit het beste meteen doen, als de cakepop nog nat is.

Decoratie
Voor overige decoratie kun je de cakepop laten drogen en met icing of chocolade gaan decoreren vervolgens met musketzaad etc. Laat je fantasie de vrije loop! Alles is mogelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

erinn avatar
erinn 18-12-2011

Gisteren gemaakt. Ik heb een naturelcake gebruikt, rum erbij en natuurlijk Nutella. Het is simpel en snel om te maken. Leuk! Daarnaast heb ik witte en bruine chocolade gebruikt. Heb nog niet veel deco materiaal maar met schrijfstiften ging het ook heel erg goed! Vandaag nog iets met vanille, amandelen en roomkaas. Heb er foto`s van gemaakt en die staan op facebook. Ontzettend leuk! Ben blij dat ik gisterochtend het filmpje heb ontdekt:-) Waarvoor dank!

LindaBekkers avatar
LindaBekkers 17-12-2011

Hallo... ff 2 vraagjes. ik moet er 20 maken....hoeveel cake moet ik daar voor maken? en mn 2e vraag: hoe lang kan ik ze bewaren en hoe doe ik dat het beste??? groetjes Linda

jetskie73 avatar
jetskie73 16-12-2011

Ik mis de bereidingswijze.. Of kijk ik er nu dwars over heen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten