1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Botercreme
  5. Cakepops

Cakepops

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2011

IngrediëntenVerder heb je nodig


- stokjes
- candy melts (of gesmolten chocola om in te dippen)
- musketzaad
- botercreme, frosting of chocopasta
- icing
- chocolade cake


Cakepops

Als variatie maak je kerstballen en sneeuwpoppen als cakepops!

Als variatie maak je kerstballen en sneeuwpoppen als cakepops!
Cakepops
Cakepops

Het maken van cakepops kan altijd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De Cake
Als eerste bak je een cake of een biscuit. Je kan zelf kiezen welke smaak zelf bak ik vaak een chocoladecake. Na het bakken moet je de cake eerst goed laten afkoelen. Zelf bak ik de cake een dag eerder.

Bereidingswijze

De balletjes
Je verkruimeld de volledig afgekoelde cake.
Je voegt een beetje bij beetje botercrème/frosting toe.
Bedenk goed dat de cake niet te droog blijft anders vallen de balletjes uit elkaar, maar ook niet te nattig, zodat ze te zacht blijven.
Het ligt aan de hoeveelheid cake die je gebruikt hoeveel botercrème je moet gebruiken. Ik probeer na 2 eetlepels even of ik al een goed balletje kan maken zonder dat hij uit elkaar valt en druk dan ook even op het balletje. Daarna is het de kunst om een perfect rond balletje te kneden en te rollen (net als gehaktballetjes). Zodra ze klaar zijn kun je er met een satéprikker een gaatje in prikken zodat je er makkelijk een lollystokje in kunt doen. Daarna kun je ze 15 tot 20 minuten in de vriezer plaatsen om ze op te laten stijven.

Dippen
Dit kun je doen in gesmolten Candymelts of Chocolade. Ik gebruik dit keer Candymelts. Je verwarmt de Candymelts in stappen van 30 seconden in de magnetron, totdat het volledig gesmolten is(dit duur in totaal niet langer dan 2 minuten.) Vervolgens pak je een lollystokje en dip je de uiteinde ervan in de gesmolten candymelts en stopt hem in het balletje.(als je een gaatje had gemaakt dan in het gaatje). Dan steek je het stokje even in een piepschuim blok zodat hij kan hechten aan het balletje. Vervolgens dip je het balletje volledig in de Candymelts en tik je het teveel ervan af door het stokje tegen de rand van het schaaltje te tikken(niet te hard anders vliegt je balletje in de melts). Als dat gedaan is steek je het stokje in de piepschuim en laat je de Cakepop drogen. Als je alleen spikkels wilt toevoegen kun je dit het beste meteen doen, als de cakepop nog nat is.

Decoratie
Voor overige decoratie kun je de cakepop laten drogen en met icing of chocolade gaan decoreren vervolgens met musketzaad etc. Laat je fantasie de vrije loop! Alles is mogelijk!

Dit recept is te vinden in:Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetaart


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top