Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

 • Nederlands,
 • 30-60 min.
 • Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

  Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

  Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

 • Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

  Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

  Feestelijke salade Schotel geschikt voor ieder feestje

Deze Salade Schotel Wordt Bij ons traditie getrouw ieder kerst en oude jaars avond gemaakt en op speciale feestelijke gelegenheden. Deze salade schotel is echt de moeite waard en is echt een topper.En dit recept heb ik van mijn vader die helaas er niet meer is die heeft vroeger in de horeca gewerkt en daar maakte hij altijd deze salade.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook de dure ingredienten gebruiken maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denk t niet want de kruiden moet t doen bij deze salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Ingrediënten

VOOR DE BASIS.
1 Bak Kant en Klare Ambachtelijke Rundvlees Salade.
Of 1 Bak Huzaren Salade.
500 gram gaar gekookte rundvlees of sucadelappen
500 gram gaar gekookte aardappellen ( zeer kruimig )
1 eetlepel zout ( op gevoel en naar eigen smaak )
5a6 ? eetlepels halvanaise of slasaus (om smeuige massa te maken)
2 pakjes in kant en klaar in Blokjes gesneden of 1 blik achterham of smack
1 zak gesnipperde uien
1 grote pot augurken
3 eetlepels Marne Franse Mosterd.

SMAAKMAKERS EN KRUIDEN
3 eetlepels mosterd ( op gevoel en naar eigen smaak)
Zout
Peper
1 eetlepel PaprikaPoeder
halve eetlepel KerriePoeder
1a2 theelepel Kruidnagelpoeder
mes punt Cayennepeper ( wees hier voorzichtig mee )
En salade met kom en al 1 nacht in de koelkast zetten trekken de kruiden en dregelijke goed door voor nog meer smaak.En maak alles de volgende dag mooi op een schaal.
Met Deze Kruiden Wens Ik iedereen Succes.

Voor Vragen en reakties Mail naar : g.aalderink@gmail.com

SUCCES.

VOOR OPMAAK EN GARNERING
1 krop ijsberg sla of gewone sla of 1 zak kant en klaar gesneden gemengde sla.
2a3 eetlepels oranje cocktailsaus ( voor garnering over de salade )
1 strooi potje paprikapoeder
2a3 handjes gedroogde peterselie (voor garnering )
1 pot rauwkost bleekselderij in zoetzuur(voor garnering)
1 pot rauwkost wortelen zoetzuur(voor garnering)
1 pot zilver uitjes
1 a 2 pakjes plakjes ham
1 a 2 potjes asperges

GARNERING VOOR DE EIEREN
6 eieren hard gekookt
1 fles ketchup of currysaus (voor garnering op eieren)
1 fles mayonaise (voor garnering op eieren)

GROENTEN
1 pot half gesneden augurken (voor garnering
3 tomaten
1 gerasperde komkommer
zo wordt het wel salade maar ???????
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Materialen
1 pan om het vlees te koken 1 pan grote pan om de aardappellen te koken. .1 zeer grote soeppan of grote kom. 1 stampot stamper. 1 staafmixer of keuken machine. 1 houten lepel. 1grote en 1 wat kleinere platte schalen. 1 grote opschep lepel.

Voorbereiding

De Aardapellen gaar koken en laten koud worden. De Uien zeer fijn malen in keuken machine ( niet te Fijn Niet te Grof )De Augurken zeer fijn malen in keuken machine ( niet te Fijn Niet te Grof )Het Vlees zeer fijn malen in keuken machine ( niet te Fijn Niet te Grof )Het Blik Achterham in zeer kleine blokjes snijden.Eieren koken en koud laten worden en pellen en halveren (Voor Garnering boven op de salade)

Bereidingswijze

Bereiden
zet het vlees op het fornuis om zeer goed gaar koken tot dat het vlees uit elkaar valt.in de tussen tijd schil en halveer en kook je de aardappellen in 20 min zeer goed gaar en schud ze goed op tot het een kruimige massa wordt. bestrooi ze met zout. En laat de aardappellen goed afkoelen tot ze steen koud zijn.Als het vlees goed gaar haal het dan uit pan en laat het vlees ook goed afkoelen.Als het vlees is afgekoeld maak het dan met de staafmixer of keuken machine fijn (niet te fijn).Als de aardappellen zijn afgekoeld stamp deze dan fijn met de stampot stamper fijn.Als de aardappellen en het vlees fijn gemaakt zijn doe je de aardappellen en het vlees
En De Bak Kant En Klare
Salade bij elkaar in
een grote soeppan of zeer grote kom.Maak de augurken in pot fijn met een staafmixer of keukenmachine en gooi die er ook bij. .Doe er de pot halvanaise of slasaus erbij.gooi de zak gesniperde uien er bij.gooi er de in reepjes gesneden ham er bij. En stamp dit alles heel goed door elkaar. doe de 3 eetlepels mosterd erbij en voeg gevoels matig de in het boodschappenlijstje genoemde kruiden erbij.en roer en stamp dit alles nog eens heel goed door elkaar.als men nu alles heel goed op smaak heeft zet je deze massa nog een nacht in de koelkast zodat alle KRUIDEN nog even goed kunnen door trekken.de volgende dag neem je een grote platte schaal en versnipper er wat sla bladeren op of beleg de schaal met hele sla bladeren.dan neem je de salade massa uit de koelkast en schep je de hele salade massa op de grote platte schaal en maak er b.v. een mooie ovale vorm van ( gebruik niet de hele ruimte van de schaal blijf ongeveer een paar centimeter van de rand af. om genoeg ruimte over te houden om rond om de salade te garneren ) als je een mooie ovale glade vorm van de basis hebt gemaakt, gooi je er 2 a 3 eetlepels mayonaise boven op en strijk je dit met een mes heel dun uit over de salade tot er een dun laagje mayonaise over de hele salade is verdeelt.bestrooi de hele salade dan lichtjes met paprikapoeder en strooi daar over een dun laagje ( 1 a 2 handjes gedroogde petersellie ) over heen.halveer de hard gekookte eieren en zet deze er boven op. garneer de salade dan rond om met de rauwkost en groenten.neem een plakje ham leg er vervolgens 2 a 3 asperges op en rol hem op en halveer deze en leg dit er vervolgens rond om toe op de rauwkost en groenten.

Serveertip

Maak De Salade op een mooie Schotel. En Laat uw fantasie gaan met de garnering. zie. Foto Voor Voorbeeld. aldi salade als basis zo ik noemde mag ook. en gebruik zo veel mogelijk c1000 ingredienten als je deze salade wilt maken en als je het goed doet is deze net zo goed als die salade bij de slager.(die de Duurdere ingredienten gebruikt. je hebt er zelf ff werk van maar t scheelt in de euro`s.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denkt t niet. de kruiden moeten t doen met deze salade.

Voor Vragen mail Naar g.aalderink@gmail.com geef dan wel ff de omschrijving salade dan weet ik waar het om gaat.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

GAalderink avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten