1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. SINT-JAKOBSNOTEN met witloof en saffraan

SINT-JAKOBSNOTEN met witloof en saffraan

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2011

Ingrediënten


12 sint-jakobsnoten
4 stronkjes witloof
boter
1 sjalot
1 dl witte wijn
een 20-tal saffraan-draadjes
1 scheutje room
1 eetl gehakte bieslook
grof zeezout, peper



Sint-Jacobsschelpen met witloof
Sint-Jacobsschelpen met witloof

Verwen je gasten met een overheerlijk voorgerechtje, dat past bij dit
seizoen en ondanks een iets langere
bereiding lang niet moeilijk is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de schoongemaakte witloofstronkjes naast
elkaar in een pot met dikke bodem. Voeg zout en een scheut water toe tot ze voor een derde onder staan. Voeg een klont boter toe. Zet het
deksel op de pot en laat het witoof zacht stoven.
Draai na een kwartier het loof om. Laat nog 15 minuten zacht stoven.
Maak intussen de basis van de saus. Hak de sjalot fijn. Laat een klontje boter smelten in een potje. Voeg de sjalot toe. Laat 3 minuten zacht aanfruiten zonder kleuren.
Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten inko-
ken tot er nog maar een vierde van het volume
overblijft.
Peper de gewassen en gedroogde sint-jakobs-
noten.
Zet het vuur onder het witoof hoog. Verwijder
het deksel en laat alle vocht bij de groenten
verdampen. Laat het witloof dan aan de twee kanten aankleuren.
Doe een scheutje room en de saffraan bij de sausbasis. Breng aan de kook.Voeg per persoon een klontje boter toe en laat uitsmelten op
klein vuur. Haal de saus net voor het kookpunt van het vuur. Peper en zout en schud even met de pan om de saus mooi te binden.
Bak de sint-jakobsnoten op een hoog vuur in een pan met antikleeflaag gedurende 2 minuten per kant.

Serveertip

Leg de sint-jakobsnoten en het witloof op de
borden. Trek er een streepje van de saus rond.
Werk af met gehakte bieslook.

Bron

Jetmagazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top