Monchoutaart met kersen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2011
  • Monchoutaart met kersen

    Monchoutaart met kersen

    Monchoutaart met kersen

Monchoutaart met kersen

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de bodem:
300 gram country koekjes of 300 gram bastognekoeken. 125 gram roomboter.
Voor de vulling:
200 gram monchou, 75 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopvast, 1 blik kersenvlaaivulling.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 472,06 kcal
Koolhydraten 41,97 g
Eiwitten 4,07 g
Vetten 31,72 g
Benodigdheden
Springvorm (24 cm), beslagkom, spatel, bakpapier, mixer, vork.

Voorbereiding

Maal de koekjes fijn tot paneermeel (niet tot stuifmeel). Laat de boter wat zachter worden en kneed het daarna door de koekjes. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter wordt. Klop de slagroom (op 5 el na) stijf met de vanillesuiker en de klopvast. Prak de basterdsuiker door de monchou. Als de monchou niet te massief meer is, doe je er de 5 ongeklopte lepels slagroom door en meng je het goed tot een homogeen mengsel. Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Stort dit op de koekbodem en verdeel netjes zodat hij overal even dik is. Zet het blik even in de koelkast om de taart op te laten stijven. Vervolgens doe je de kersen erover en laat je de taart nog wat langer in de koelkast opstijven.

Bron

Familie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten