1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Geitenkaasje op krentenbrood met compote van peren

Geitenkaasje op krentenbrood met compote van peren

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-12-2011

Ingrediënten 4 personen


• 2 durondeauperen
• 1 sjalot
• 10 g boter
• 2 eetlepels fijne griessuiker
• 4 sneden krentenbrood (3 cm dik)
• 2 stuks geitenkaas d`Ozo, crottin affinΓ©
• 4 takjes tijm
• 1 eetlepel honing
• 1 handvol mesclunsla
• 1 eetlepel olijfolie



geitenkaasje op krentenbrood
geitenkaasje op krentenbrood
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de peren, snij middendoor en verwijder
het klokhuis, Verdeel de peer in blokjes van 1
cm, Pel de sjalot en snij heel fijn. Zweet de sja-
lot uit in de boter en voeg de suiker toe.
2. Laat lichtjes karamelliseren en doe er de
peerblokjes bij. Laat even meestoven tot de
karamel is opgelost en haal van het vuur.
Kruid licht met peper van de molen.
3. Steek uit het brood 4 rondjes. Toast het
brood kort in de broodrooster of onder de grill.
Snij de kaasjes middendoor en leg op iedere
toastje een half kaasje. Rits de blaadjes van de
tijm en verdeel ze over de kaasjes,
. Lepel de honing over de kaasjes. Schuif ze 1
minuutje onder de grill.

Serveertip

4. SERVEERTIP Laat de mesclunsla glanzen
met de olie en kruid met wat peper van de mo-
len en zout. Lepel wat compote op een groot
plat bord. Leg er de toast naast en werk het
geheel af met de mesclunsla.

Bron

Njam! het kookkanaal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top