1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Soep
  6. Doperwten soep

Doperwten soep

  • Slanke keuken, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2011

Ingrediënten 4 personen


Doperwten (vers of diepvries)
Peterselie (paar takjes)
Bosuitjes (5)
Knoflook (2 a 3 teentjes)
Limoensap (vers)
Gember(poeder)(1 a 2 theelepels)
Koriander (1 a 2 eetlepels)
Karwijzaad (1 a 2 theelepels)
Slagroom (ongeklopt, 1 a 2 eetlepels)
Olijfolie



Een smaakvolle maar lichte soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de knoflook, bosui en peterselie fijn. Eventueel ook de verse gember.

Bereidingswijze

Fruit de knoflook en bosui aan in olijfolie.

Voeg vervolgens de doperwten toe en warm ze op. Met een staafmixer vervolgens het geheel pureren. Water toevoegen tot een relatief dunne, maar niet waterige massa ontstaat.

De peterselie, gember, karwijzaad en koriander toevoegen.

Een halve limoen uitpersen in de soep. Als laatste de slagroom toevoegen en het geheel nog even laten pruttelen.

Bron

Gebruik gemaakt van diverse andere recepten voor doperwtensoep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van analbers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van analbers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top