Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2013
  • Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

    Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

    Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

  • Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

    Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

    Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

 Zacht, zoet, romig en pittig en dat combineer je dan met rookworst of spareribs ?

Mmmmmmmmmmmmmmmmm

Het voor koken van de boerenkool maakt het zacht.
De appel en de gembersaus maken het zoet.
De melk een beetje romig.
Peper, mosterd en nootmuskaat geven het pit.
De spekjes, bouillon en de rookworst zorgen voor het zout.
Azijn en maggi voor de juiste balans.
Ik kies bewust voor 2 zakken boerenkool om de jeugd een extra groenten "shot" te geven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 600 gram verse boerenkool
* 900 gram aardappelen
* 1 rookworst
* 1 zoete appel
* 125 gram spekblokjes
* 1 eetlepel mosterd ( grove )
* 1 eetlepel gembersaus
* 1 eetlepel azijn
* 1 ui
* 1 bouillonblokje
* beetje nootmuskaat
* beetje maggi
* beetje peper
* beetje melk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 655,74 kcal
Koolhydraten 60,03 g
Eiwitten 26,69 g
Vetten 31,94 g

Bereidingswijze

Ik doe de verse boerenkool meestal 2 zakken van 300 of 400 gram, altijd eerst nog even een nachtje in de vriezer !!

Kook eerst de boerenkool ca. 60 min voor.
Daarna evt. wat water toevoegen een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.
De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna het water afgieten.
Maak een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. ( De Boerenkool Boemboe. )
Hierdoor verdeel je alles mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.

Serveertip

Wees creatief, de basis geef je alle mogelijkheden.
Rookworst mag ook verse worst zijn of speklappen.

Of nog beter Spareribs om te zoenen

Voor de liefhebbers, appelmoes, grove mosterd, zilveruitjes en / of een jus op tafel om je persoonlijke smaak pupillen een extra impuls te geven.

Maak van boerenkool een feest en Smul ze !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jacquelinequakkelaar avatar

Blijft heerlijk

parel62 avatar
parel62 16-01-2020

Mjammie deze weer eens maken vandaag!!

ger1958 avatar
ger1958 08-11-2016

Haha, nou hier ook stamppot en dan met mijn spareribs om te zoenen, mmmmmmm

parel62 avatar
parel62 08-11-2016

Nou had hier weer eens zin in.Die stamppotjes bevallen me wel.

caroca avatar
caroca 31-07-2016

Vast meegenomen voor de herfst/ winter, bedankt!

parel62 avatar
parel62 23-03-2015

De laatste boerenkool uit de vriezer en nog 1 keer dit lekkere recept deze koude dag .Zeker Theo hier ook het lekkerste boerenkool recept !

Theo1945 avatar
Theo1945 10-12-2013

Met afstand de lekkerste boerenkool !! Heerlijk zacht en vol van smaak door de boerenkool boemboe.

jons3kids avatar
jons3kids 12-11-2013

vanavond gegeten en tot zijn eigen verrassing (geen liefhebber) heeft mijn man 3(!) keer opgeschept! en onze kinderen vonden het ook `redelijk` lekker! Goed recept, dus! Dank je wel! Groeten, Marjon

veerhoorn avatar
veerhoorn 14-11-2012

Lekkere boerenkool variatie. Met de gemarineerde speklappen een tractatie, waar we onze vrienden, net terug uit Spanje, een groot plezier mee deden. Groeten van Veerhoorn

riawes avatar
riawes 20-10-2012

Hoi Ger. Neem je recept mee Weet wel een smuller die ik er blij mee maakt. Bedankt groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten