Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 08-12-2013
Zacht, zoet, romig en pittig en dat combineer je dan met rookworst of spareribs ?
Mmmmmmmmmmmmmmmmm
Het voor koken van de boerenkool maakt het zacht.
De appel en de gembersaus maken het zoet.
De melk een beetje romig.
Peper, mosterd en nootmuskaat geven het pit.
De spekjes, bouillon en de rookworst zorgen voor het zout.
Azijn en maggi voor de juiste balans.
Ik kies bewust voor 2 zakken boerenkool om de jeugd een extra groenten "shot" te geven.
Ingrediënten 4 personen
* 600 gram verse boerenkool* 900 gram aardappelen
* 1 rookworst
* 1 zoete appel
* 125 gram spekblokjes
* 1 eetlepel mosterd ( grove )
* 1 eetlepel gembersaus
* 1 eetlepel azijn
* 1 ui
* 1 bouillonblokje
* beetje nootmuskaat
* beetje maggi
* beetje peper
* beetje melk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 655,74 kcal |
Koolhydraten | 60,03 g |
Eiwitten | 26,69 g |
Vetten | 31,94 g |
Bereidingswijze
Ik doe de verse boerenkool meestal 2 zakken van 300 of 400 gram, altijd eerst nog even een nachtje in de vriezer !!
Kook eerst de boerenkool ca. 60 min voor.
Daarna evt. wat water toevoegen een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.
De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna het water afgieten.
Maak een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. ( De Boerenkool Boemboe. )
Hierdoor verdeel je alles mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.
Serveertip
Wees creatief, de basis geef je alle mogelijkheden.
Rookworst mag ook verse worst zijn of speklappen.
Of nog beter Spareribs om te zoenen
Voor de liefhebbers, appelmoes, grove mosterd, zilveruitjes en / of een jus op tafel om je persoonlijke smaak pupillen een extra impuls te geven.
Maak van boerenkool een feest en Smul ze !!
Laatste reacties
Blijft heerlijk
Mjammie deze weer eens maken vandaag!!
Haha, nou hier ook stamppot en dan met mijn spareribs om te zoenen, mmmmmmm
Nou had hier weer eens zin in.Die stamppotjes bevallen me wel.
Vast meegenomen voor de herfst/ winter, bedankt!
De laatste boerenkool uit de vriezer en nog 1 keer dit lekkere recept deze koude dag .Zeker Theo hier ook het lekkerste boerenkool recept !
Met afstand de lekkerste boerenkool !! Heerlijk zacht en vol van smaak door de boerenkool boemboe.
vanavond gegeten en tot zijn eigen verrassing (geen liefhebber) heeft mijn man 3(!) keer opgeschept! en onze kinderen vonden het ook `redelijk` lekker! Goed recept, dus! Dank je wel! Groeten, Marjon
Lekkere boerenkool variatie. Met de gemarineerde speklappen een tractatie, waar we onze vrienden, net terug uit Spanje, een groot plezier mee deden. Groeten van Veerhoorn
Hoi Ger. Neem je recept mee Weet wel een smuller die ik er blij mee maakt. Bedankt groet van Ria