1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.

Door: ger1958

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2013

Ingrediënten 4 personen


* 600 gram verse boerenkool
* 900 gram aardappelen
* 1 rookworst
* 1 zoete appel
* 125 gram spekblokjes
* 1 eetlepel mosterd ( grove )
* 1 eetlepel gembersaus
* 1 eetlepel azijn
* 1 ui
* 1 bouillonblokje
* beetje nootmuskaat
* beetje maggi
* beetje peper
* beetje melk


Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.
Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig.
Boerenkool

zacht, zoet, romig en pittig

zacht, zoet, romig en pittig
Boerenkool
Boerenkool

 Zacht, zoet, romig en pittig en dat combineer je dan met rookworst of spareribs ?

Mmmmmmmmmmmmmmmmm

Het voor koken van de boerenkool maakt het zacht.
De appel en de gembersaus maken het zoet.
De melk een beetje romig.
Peper, mosterd en nootmuskaat geven het pit.
De spekjes, bouillon en de rookworst zorgen voor het zout.
Azijn en maggi voor de juiste balans.
Ik kies bewust voor 2 zakken boerenkool om de jeugd een extra groenten "shot" te geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ik doe de verse boerenkool meestal 2 zakken van 300 of 400 gram, altijd eerst nog even een nachtje in de vriezer !!

Kook eerst de boerenkool ca. 60 min voor.
Daarna evt. wat water toevoegen een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.
De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna het water afgieten.
Maak een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. ( De Boerenkool Boemboe. )
Hierdoor verdeel je alles mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.

Tags

Serveertip

Wees creatief, de basis geef je alle mogelijkheden.
Rookworst mag ook verse worst zijn of speklappen.

Of nog beter Spareribs om te zoenen

Voor de liefhebbers, appelmoes, grove mosterd, zilveruitjes en / of een jus op tafel om je persoonlijke smaak pupillen een extra impuls te geven.

Maak van boerenkool een feest en Smul ze !!



Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top