1. Home
  2. Recepten
  3. Garnalen
  4. Witloofsoep met grijze garnalen

Witloofsoep met grijze garnalen

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2011

Ingrediënten


• 0,7 kg grondwitloof
• 3 preien (alleen het wit)
• 3 dikke uien
• 20 9 boter
• 1,5 I gevogeltebouillon
• 1 dl room
• 1 eidooier
• 100 9 grijze garnalen
• 1 eetlepel kervel



witloofsoep met garnalen
witloofsoep met garnalen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij het witloof middendoor en verwijder goed
de kern. Snij de groente fijn, net als de preien en
de uien. Stoof alles in de boter en bevochtig met
de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes onder een
deksel koken. Mix de soep heel goed en kruid met
peper van de molen en zout.



2. Meng de room met de eidooier en voeg net
voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet
meer laten doorkoken nu.

Serveertip

3. SERVEERTIP Giet de soep in een terrine, strooi
er de garnalen over en versier met de kervel.

Bron

Njam! het kookkanaal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top