1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Valess Roerbakblokjes met Sesam en sperziebonen

Valess Roerbakblokjes met Sesam en sperziebonen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2011

Ingrediënten 4 personen


* 400 g rijst
* 8 eetlepels ketjap manis (fles a 250 ml)
* 1 teentje knoflook
* 1 doosje Valess roerbakblokjes
* 75 gram sesamzaadjes
* 700 g sperziebonen
* 4 eetlepels pindaolie
* 50 g seroendeng


Verder heb je nodig


Stoompan


Gemarineerde Valess Roerbakblokjes met sperziebonen en rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Knoflook boven ketjap uitpersen. Marinade met Valess roerbakblokjes mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. gaarstomen in de stoompan.

Bereidingswijze

In droge koekenpan even de sesamzaadjes roosteren. Eruit scheppen. Vervolgens in koekenpan olie verhitten. Roerbakblokjes uit marinade scheppen, in de sesamzaadjes rollen en 5 min. zacht bakken. Marinade en 100 ml water aan roerbakblokjes toevoegen en verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Roerbakblokjes met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen. Seroendeng erbij geven.

Serveertip

Met een frisse salade van ijsbergsla met Apetina en rode paprika.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top