1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelpannenkoeken
  5. Reibekuchen, Kartoffelpuffer of aardappelpannenkoekjes

Reibekuchen, Kartoffelpuffer of aardappelpannenkoekjes

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2011

Ingrediënten 4 personen


6 flinke aardappelen (vastkokende) -
1 middelgrote ui -
2 eetlepels bloem -
peper, zout -
2 eieren -
olie om te bakken


Verder heb je nodig


Rasp
koekenpan
spatel


Reibekuche, Kartoffelpuffer of aardappelpannenkoek

Lekker lunchgerecht.

Lekker lunchgerecht.
Reibekuchen, Kartoffelpuffer of aardappelpannenkoekjes
Reibekuchen, Kartoffelpuffer of aardappelpannenkoekjes

Deze Reibekuchen of Kartoffelpuffer kom je in deze periode overal op de Kerstmarkten tegen. Ze smaken zo uit de pan erg lekker. Knapperig van buiten en wat zachter van binnen. In Duitsland wordt er vaak appelmoes bij geserveerd. Wij aten ze thuis met suiker (mijn moeder was een Duitse). Maar probeer zelf!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen en raspen (niet te grof!).
Ui pellen en heel fijn snipperen.

Bereidingswijze

Geraspte aardappelen, ui, bloem, eieren, peper en zout door elkaar mengen.
Olie verhitten in de koekenpan en hierin steeds 3 niet te dikke aardappelpannenkoekjes bakken. Ze moeten aan beide zijden knapperig en bruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker lunchgerecht, maar ook als voorgerecht met gerookte zalm en dilleroom erg lekker!

Bron

Recept van mijn moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top