Rodekool uit Beieren

  • Duits, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Rodekool uit Beieren

    Rodekool uit Beieren

    Rodekool uit Beieren

Dit recept kreeg ik van een neef uit München en is bestemd voor rodekool uit een pot. Ik maak eigenlijk mijn rode kool altijd zelf maar op deze manier is de rode kool uit de pot super lekker en merk je niet dat de rode kool niet zelf gekookt is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote pot rodekool -
150 gram reepjes mager gerookt spek -
1 appel -
1 theelepel karwijzaad -
1 flinke ui -
1 teentje knoflook -
40 gram boter (ik heb eendenvet gebruikt, nog lekkerder!) -
een mespunt majoraan -
peper (eventueel zout) -
scheutje rode wijn-azijn of rode wijn -
1 afgestreken eetlepel suiker of honing (of meer naar smaak) -
mespunt kruidnagelpoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 269,84 kcal
Koolhydraten 23,91 g
Eiwitten 7,82 g
Vetten 14,79 g

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en snipperen.

Bereidingswijze

Vet in de pan verwarmen. Spek hierin knapperig bakken. Ui en knoflook even mee bakken. Appelstukjes toevoegen en ook even meebakken. Rode kool erbij. Kruiden toevoegen en alles goed doorroeren. Scheutje wijn of wijnazijn toevoegen en suiker naar smaak. Alles goed verhitten en plm. 10 minuten zachtjes laten sudderen.

Serveertip

Heerlijk bij het recept van mijn Schweinebraten-varkensvlees-uit-oven-of-slowcooker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten