Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-12-2011
Ingrediënten 4 personen
1 blikje Mexicomelange (400 g)1 blikje kidneybonen (400 g)
1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g)
2 kipfilets (ca. 300 g)
2 theelepels cajunkruiden
2 uien
4 eetlepels zonnebloemolie
4 tomaten
Bereidingswijze
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien. In braadpan olie verhitten. Uien 1 min. fruiten. Kipfilet toevoegen en in 5 min. gaar en bruin bakken. Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 min. meeverwarmen. Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten. Lekker met kropsla met yoghurtdressing.
Bron
ah.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties