1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

Door: jawico

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2011

Ingrediënten 4 personen


1 blikje Mexicomelange (400 g)
1 blikje kidneybonen (400 g)
1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g)
2 kipfilets (ca. 300 g)
2 theelepels cajunkruiden
2 uien
4 eetlepels zonnebloemolie
4 tomaten


Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien. In braadpan olie verhitten. Uien 1 min. fruiten. Kipfilet toevoegen en in 5 min. gaar en bruin bakken. Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 min. meeverwarmen. Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten. Lekker met kropsla met yoghurtdressing.

Bron

Ah.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top