Spareribs voorbereiden

  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hele spareribs
azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stap 1 - Spareribs Wassen





-


Spoel de sparerib slabs af onder koud stromend water, of geef ze een dubbel bad in water met azijn, waarbij je alle losse deeltjes verwijdert, vooral stukjes bot (of botgruis);

Als je die losse stukjes laat zitten zullen ze waarschijnlijk door de hitte van de grill verbranden, en wij willen natuurlijk absoluut en definitief geen zwarte pitten op onze mooie barbeque spareribs!

Losse stukjes bot zijn nóg erger! Wij willen natuurlijk niet na elke barbeque naar de tandarts!




-


Dep de ribben droog met keukenpapier;
Stap 2 - Frutsels Afsnijden





-


Snij alle loshangende eindjes vlees en overtollig vet of losse vel van de slab;

Zoals je je voor kunt stellen zouden anders die los hangende eindjes en staartjes op de barbecue verbranden, en wij willen natuurlijk absoluut geen zwarte pokken op onze mooie barbecue spareribs!

Stap 3 - Spareribs Vlies Verwijderen





-


Voor een beter eindresultaat verwijderen we het harde buikvlies dat de holle zijde van de slab bedekt. Zonder dit taaie vlies zijn de ribben gemakkelijker te eten, en kunnen de fijne smaken en aromas van de marinade aan weerszijden de rib slab binnendringen;

En dat is nu precies datgeen wat wij absoluut willen voor onze mooie barbecue spareribs!




-


Verwijder het vlies door het vanaf de dikke kant van de slab los te trekken in de richting van het dunste eind;




-


De gemakkelijkste manier om een start te maken voor de verwijdering van het vlies is door je vinger of de botte punt van een tafelmes of schroevendraaier tussen het vlies en de eerste rib te wringen;




-


Als je eenmaal een beginnetje hebt, gebruik je je vingers of een tang om het vlies in de richting van het dunnere eind van de slab los te trekken;Let op de open structuur van het vlees, waar nu de smaken, kleuren en geuren van onze marinade of dry rub gemakkelijk in kunnen dringen;

Perfekt voor onze mooie barbecue spareribs!
Stap 4 - Rib Slabs Trimmen





-


Snij eventueel de rib slabs op lengte - zodat ze mooi in je barbecue passen - door aan het dunne eind van de slab een of meerdere ribben los te snijden;

Opmerking:
Door ribben aan het dunne eind te verwijderen (indien nodig) hou je een slab van egalere dikte over die daardoor mooier gelijkmatig zal garen;

Ideaal voor onze mooie barbecue spareribs!

Tegelijkertijd zijn de dunne "afvalstukjes" - doordat ze eerder gaar zullen zijn - een smakelijk voorafje!
Klaar is Kees!


Uw mooie barbecue spareribs zijn nu klaar om ze op smaak te brengen met een lekkere marinade. Zie BBQsaus!

Bron

http://www.bluesmoke-bbq.nl/059_spareribs/spareribs_voorbereiden.php

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jawico avatar
jawico

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten