1. Home
  2. Recepten
  3. Kaassnacks
  4. Kaasstengels
  5. Taartje met doperwten-munt puree, champignons en kaascreme

Taartje met doperwten-munt puree, champignons en kaascreme

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2011

Ingrediënten 2 personen


Doperwten-muntpuree:
- 4 lente uiten
- 200 gr. bevroren doperwten
- 1 teentje knoflook
- Blaadjes van 2 takjes munt
- 2 eetlepels melk

Gesauteerde champignons:
- 200 gr. champignons
- 200 gr. kastanjechampignons
- rasp van een halve citroen
- handje verse peterselie
- 1 teentje knoflook

Kaascreme:
- half bakje creme fraiche
- handje geraspte oude kaas
- handje parmezan
- 2 sjalotjes
- rasp van een halve citroen

Kaastengel
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 eidooier
- geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Oven
Blender of staafmixer
Wok
Bakring


Taartje met doperwten-munt puree, champignons en kaascreme
Taartje met doperwten-munt puree, champignons en kaascreme

Een verrassend en mooi voorgerecht. Eens wat anders dan een traditioneel soepje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de champignons en hak ze zo fijn mogelijk.

Snijdt de lentuien in dunne ringen.

Hak de sjalotjes fijn.

Klop de eidooier.

Bereidingswijze

Kaascreme
-Fruit de sjalotjes in een pan met een klein drupje olie en laat ze daarna afkoelen
- Maak een mengsel van de creme fraiche, de kazen, de sjalotjes en de citroensap. Doe de hoeveelheden op smaak en dikte. De creme moet mooi dik zijn om bovenop het taartje te blijven liggen
- Doe het mengsel in de koelkast, het zal nu nog iets dikker worden

Kaastengel:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Rol het plakje vierhoekig uit totdat het ongeveer 2x zo groot is als het orgineel
- Smeer het in met de eidooier
- Leg de geraspte kaas op 1 helft van de plak
- Vouw de plak dubbel over de kaas heen en druk goed aan.
- Leg het in folie een paar minuten in de vriezer totdat je het gaat gebruiken
- Haal het uit de vriezer en snijdt het in dunne stengels. Eventueel kun je ze in een wok draaien.
- Smeer in met eidooier
- Leg het op bakpapier 12 minuten in de oven op 180 graden

Doperwten-munt puree
- Gaar de lentuitjes met de knoflook in een beetje boter
- Voeg de doperwten bevroren toe
- Schenk 200 ml koud water over de doperwten en kook dit voor 5 minuten
- Giet het overtollige water af
- Doe het mengsel in een kom en voeg een 2 eetlepels melk en de munt blaadjes toe.
- Blender het of gebruik de staafmixer om er een gladde puree van te maken. Doe het eventueel daarna door een zeef als je klontjes hebt.
- Voeg peper en zout toe naar smaak

Gesauteerde champignons:
- Fruit de knoflook aan in een scheut olie in de wok
- Voeg de champignons toe en wok op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten totdat ze gaar zijn
- Voeg citroenrasp en peterselie toe en schep goed om
- Voeg zout en peper naar smaak toe

Opmaken van het bord:
leg de ring in het midden van een klein bord. Doe er eerst een laag puree in. Als de puree niet warm genoeg is kun je het nog even opwarmen in de magnetron. Keg bovenop de puree een dikkere laag champignons. Doe daarop een dunne laag kaascreme. Haal de bakring rustig weg. Leg de kaasstengel er schuin op of doe ze in een glaasje ernaast.
Leg om het af te maken nog een blaadje munt bovenop en je hebt een prachtig voorgerecht vol smaak.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Steph_1908


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Steph_1908
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top