1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Praline van ganzenlever en peperkoek .

Praline van ganzenlever en peperkoek .

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2011

Ingrediënten


2 sneden peperkoek
l50 g ganzenleverterrine
1 cl cognac
1 cl porto
1 cl room


Verder heb je nodig


Bakplaat met liefst een siliconenmatje of
bakpapier.


ganzenleverballetjes
ganzenleverballetjes

Ik denk dat dit ook lekker is met gemalen speculaas....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en schik ze
op een bakplaat met liefst een siliconenmatje of
bakpapier. Laat 1 uur in de oven drogen op 125°C.
Haal uit de oven en maal fijn in de blender. Bewaar
in een afgesloten doosje.

Bereidingswijze

2. Prak de ganzenleverterrine met een vork en
meng er de cognac, porto en room onder. Kruid
bij met wat peper van de molen. Laat een uurtje opstijven in de koeling.
3. Maak kleine bolletjes of `rugbyballetjes` van de
ganzenlever. Strooi de peperkoek op een diep
bord en rol er de bolletjes door.

Serveertip

4. serveertip Steek op een dikke, lange bamboe prikker en steek in een glas met sesamzaadjes of in een houten blokje met gepaste gaatjes in
geboord.

Bron

Njam! het kookkanaal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top