Sneeuwbalkoekjes

 • Internationaal, Tussendoortje
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 11-12-2011
 • Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

 • Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

 • Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

  Sneeuwbalkoekjes

Deze koekjes hebben een legio benamingen op het internet, met name engelstalige websites noemen ze Russian tea cakes, Mexican wedding cookies. Terwijl ik best zeker weet dat ze evenveel met Rusland als met mexikaanse trouwerijen te maken hebben - niets. Een ding zeker - dit is een lekker brosse, smaakvolle koekje dat van uiterlijk mij aan een sneeuwbal doet denken. Wat mij betreft is het dan ook zowat het volmaakte kerstkoekje.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
150 g gemalen hazelnoot (of andere noten, zoals walnoten of amandelen)
snufje zout
200 g bloem
extra suiker om de koekjes in te wentelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De roomboter met poedersuiker en zout opkloppen, de bloem en gemalen noten toevoegen en snel kneden tot er een deeg ontstaat. Net als met alle koekjes, te lang kneden is niet aanbevolen, dit maakt het eindproduct taai. In folie omwikkelen en 2 uur of langer in de koelkast laten liggen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen tot 200 C, het deeg tot kleine balletjes rollen (doorsnee van 1,5-2 cm), en 10-12 minuten bakken. MInuut of 5-10 laten staan, en terwijl ze nog heet zijn, maar in ieder geval genoeg afgekoeld om beet te kunnen pakken, ze in poedersuiker omwentelen. Anders gewoon met poedersuiker bestrooien. Hete koekjes zijn erg bros.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

Bewaren in een luchtdichte koektrommel, erg lekker met een kop thee, koffie, melk, chocolademelk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bonnefooigastronome avatar
bonnefooigastronome 07-05-2012

tassieonline zeker een goede opmerking, echt net uit de oven zijn ze erg bros. En wat mij betreft wat te heet om beet te pakken. Ik pas het recept wel aan, bedankt!

tassieonline avatar
tassieonline 02-05-2012

Bedankt voor het recept, het klopte helemaal en ze waren heerlijk! Enige minpuntje was dat ik ze (natuurlijk) meteen van de bakplaat in de suiker had gewenteld = geen hit, daar zijn ze veel te bros voor. Als ik ze nog een keer zou maken dan de poedersuiker er gewoon overheen strooien..

hyacintje avatar
hyacintje 06-01-2012

Wat zien ze er leuk uit zeg. `gaan we woensdagmiddag koekjes bakken mam?` ,werd er hier meteen geroepen toen de kids ze zagen. Dat moeten we maar doen denk ik.

bonnefooigastronome avatar
bonnefooigastronome 19-12-2011

Beste pp1970 Spijtig, natuurlijk, dat de koekjes niet helemaal bevielen, dit zijn inderdaad zandkoekjes, dus droog moeten ze zijn.

pp1970 avatar
pp1970 19-12-2011

Het ziet er heel erg leuk uit, het is mij ook wel gelukt om ze te maken, alleen hebben wij ze niet opgegeten, wij vonden het iets te droog. En ik heb tevens de walnoot en hazelnoot versie geprobeerd, de hazelnoot is dan toch iets beter dan de hazelnoot.

ArualB avatar
ArualB 15-12-2011

Ziet er feestelijk uit! Ik heb ze meegenomen, dank je wel. Groetjes Laura. P.S. Even gesnuffeld op je site www.bonnefooigastronome.nl , ziet er erg mooi uit en leuke recepten!

bonnefooigastronome avatar
bonnefooigastronome 13-12-2011

pwiggers Petra, wat leuk om een foto erbij te hebben! Bedankt! En het klopt we dat ze wat plat van onderkant zijn, kan ook niet anders, op mijn foto`s is het ook te zien. Ik bak ook altijd erg veel koekjes met de kerst, onder andere om weg te geven. Kerst=gezelligheid=overdaad aan koekjes.

pwiggers avatar
pwiggers 13-12-2011

Hoi, Ik heb net je "sneeuwballen" gebakken.Het recept klopte uitstekend. Ze zien er erg lekker uit. Alleen het balletje is na het bakken wat afgeplat aan de onderkant, maar dat doet aan de smaak niets af. Ik bak zo rond deze periode altijd 12 soorten koekjes die ik in zakjes cadeau doe met een kerstwens. Dit jaar zijn deze heerlijke sneeuwballen ook van de partij. Ik heb een foto gemaakt. Misschien wil je deze plaatsen? Bedankt voor dit lekkere recept! Hartelijke groet, Petra

adeline43 avatar
adeline43 13-12-2011

makkelijker kan het haast niet...misschien wel lekkerder.Ik neem je recept mee en probeer het uit, bedankt. Groetjes, Adeline

pwiggers avatar
pwiggers 12-12-2011

Ik heb al heel veel eigen recepten van kerstkoekjes op mijn pagina staan, maar deze kunnen er ook wel bij. Ga ze vanmiddag nog maken. Bedankt voor het recept. Hartelijke groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten