1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. Cannelloni Con Zucchine, Ricotta e Rucola

Cannelloni Con Zucchine, Ricotta e Rucola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2011

Ingrediënten 6 personen


500 gram cannelloni
200 gr rucola
500 gr ricotta
120 gr Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
2 middelgrote courgettes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 sjalotjes
1/2 dl à 1 dl melk
zout
peper



Cannelloni Con Zucchine, Ricotta e Rucola
Cannelloni Con Zucchine, Ricotta e Rucola

Canneloni gevuld met courgette, ricotta en rucola.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in blokjes van ongeveer 1 cm en smoor ze in 1 eetlepel olijfolie met het gesnipperde teentje knoflook en de gesnipperde sjalotjes.
Laat ze onder af en toe roeren goudbruin worden.

Snijd de rucola grof, houd een stuk of twaalf blaadjes achter en laat de rest in 2 minuten slinken in een pan met de resterende olie.

Roer de ricotta en de melk door elkaar tot een glad mengsel.
Helft van de geraspte Parmezaanse kaas, zout en flink wat peper toevoegen.
Houd een hoeveelheid van ongeveer een theekopje apart.

Doe de courgette bij de geslonken rucola en de ricotta (houd een handje courgetteplakjes achter) en roer goed door elkaar.

Neem een theelepel en vul elke canneloni met de courgettevulling.

Bedruppel een met olie ingevette ovenschaal met een dun laagje van de achtergehouden ricotta (leng aan met wat melk als het mengsel te compact is), leg de cannelloni erop, strooi de ricotta eroverheen en verdeel de rauwe rucolablaadjes en de courgette erover.

Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Laat in de oven op 180 °C gratineren tot de bovenkant goudbruin wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top