1. Home
  2. Recepten
  3. Merengue botercrème

Merengue botercrème

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2011

Ingrediënten


8 eiwitten
500 gram fijne kristalsuiker
750 gram ongezouten roomboter(op kamertemperatuur)
150 ml water
Snufje zout


Verder heb je nodig


Ballongarde


Heerlijk om cupcakes mee te besmeren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 400 gram fijne kristalsuiker met het water in een steelpannetje. Roer dit door elkaar. Als je een suikerthermometer hebt gebruik je die, anders moet je het (net als ik) op de gok doen.

Het is de bedoeling dat de temperatuur van dit mengsel 120 graden wordt, tussen firm ball/soft ball in. Zet het vuur iets hoger dan half en laten pruttelen.

Ondertussen eerst de eiwitten met het zout op lage stand even los kloppen. Daarna op de hoogste stand kloppen. Als het stijf is langzaam de resterende 100 gram suiker toevoegen.

Als je eiwit goed stijf is en je suikersiroop klaar, giet dan terwijl de mixer draait, langzaam de siroop in je kom, tussen de klopper en de rand van de kom in. Mixer zijn werk laten doen tot het mengsel goed afgekoeld is en voeg dan beetje bij beetje de ongezouten roomboter erbij en mix nog even door tot het een egaal geheel is.

Smaken kun je naar keuze toevoegen. Bijvoorbeeld vanille essence voor een vanille botercrème of gesmolten chocolade voor een chocolade botercrème. Etc..

Ook kun je een kleur toevoegen met eetbare kleurstof.

BEWAREN: Je kunt de botercrème een week in de koelkast bewaren en 6 maanden in de diepvries. Je moet de crème voor gebruik wel goed terug op kamertemperatuur laten komen. Je kunt hem ook even in de magnetron doen. Ik zet hem `s avonds uit de ijskast als ik hem de volgende morgen nodig heb.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetaart


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetaart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top