Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

  • Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

  • Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

  • Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

    Schnitzels met romige prei-champignonsaus uit de oven

De schnitzels worden door de saus heerlijk zacht. Echt een verrukkelijk gerecht. Je kunt de schnitzels helemaal voorbereiden en plm. 30 minuten voor het eten in de oven zetten. Lekkere gemakkelijk als je gasten krijgt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 mooie schnitzels (ik had varkensschnitzels) -
peper, zout
bloem
3 eetlepels zonnebloemolie
1 flinke prei
250 gram champignons
100 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. paturain of boursin)
200 ml slagroom
1 theelepel paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
koekenpan

Bereidingswijze

Maak de prei schoon en snij deze in smalle reepjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden inwrijven met bloem.
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan.
Bak de schnitzels aan beide zijden snel bruin en leg ze in de ovenschaal.
Bak in het overgebleven braadvet de champignons.
Voeg de preiringetjes toe en bak even mee.
Smelt de roomkaas door de champgnons en de prei.
Voeg de slagroom toe. Breng het geheel aan de kook.
Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Saus over de schnitzels verdelen en schaal plm. 20 minuten in het midden van de oven zetten. De schnitzels zijn dan heerlijk zacht!

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen, sperziebonen, worteltjes, (groene) bloemkool of een salade.
Puree is ook lekker erbij, maar het maakt het geheel wat zwaarder.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten