1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Makronen-Kirschkuchen ( Kersentaart met amandelschuimlaag )

Makronen-Kirschkuchen ( Kersentaart met amandelschuimlaag )

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2011

Ingrediënten 12 personen


1 pot ontpitte kersen (720 ml)
boter en bloem voor de vorm
5 eieren (grootte M)
100 gram zachte boter
125 gram + 1 theelepel suiker
mespunt zout
200 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
2 flinke theelepels cacao
1 flinke theelepel kaneel
150 gram poedersuiker
150 gram gemalen amandelen
1 zakje rode taartgelei
2 - 3 eetlepels geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Springvorm 26 cm doorsnede
zeef
koekenpan
keukenmachine of mixer


Makronen-Kirschkuchen ( Kersentaart met amandelschuimlaag )
Makronen-Kirschkuchen ( Kersentaart met amandelschuimlaag )
Kersentaart

Heerlijke kersentaart (zitten er tussenin) met een notenschuimlaag!

Heerlijke kersentaart (zitten er tussenin) met een notenschuimlaag!

Weer een overheerlijke taart die in 2 fasen gebakken wordt. Helemaal niet moeilijk hoor!
Eerst wordt de eerste laag met de kersen 25 minuten gebakken. Daarna wordt het noten-eiwitschuim erop gedaan en nogmaals 25 minuten gebakken. De taart viel weer heel erg in de smaak bij de Senioren waar ik regelmatig voor bak.
De taart is de volgende dag nog lekkerder!
Voordat de taartgelei over de taart gaat moet de taart plm. 3 uur afkoelen).
De taart is ook lekker met verse ontpitte kersen. Voor de gelei kun je dan kersennectar gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kersen uitlekken in een zeef (sap opvangen!).
Springvorm invetten en met bloem bestrooien.
Eieren splitsen.
Bloem, bakpoeder, cacao en kaneel door elkaar roeren en zeven.
Oven voorverwarmen op 175 graden (hete lucht 150 graden!).

Bereidingswijze

100 gram boter, 125 gram suiker en mespunt zout tot een crème roeren. Eidooiers stuk voor stuk erdoor roeren. Bloemmengsel er voorzichtig doorroeren. Deeg in de vorm doen. Uitgelekte kersen erover verdelen. Koek in het midden van de oven 25 minuten bakken.

Poedersuiker zeven. Eiwitten met mespunt zout stijf kloppen. Poedersuiker er lepel voor lepel doorheen kloppen. Gemalen amandelen er voorzichtig door lepelen.
Koek na 25 min. uit de oven halen. Eiwitmassa erover verdelen en koek nogmaals 25 minuten bakken.
Taart aan de rand losmaken en plm. 3 uur laten afkoelen.
Taartgelei maken met het kersensap volgens de aanwijzing op het zakje. Iets laten afkoelen. Taartgelei over de taart verdelen. Geschaafde amandelen roosteren in droge koekenpan. Rand en eventueel midden versieren met de amandelen.

Serveertip

Niet alleen lekker met Kerstmis, maar altijd lekker bij de koffie!

Bron

Kochen&Geniessen 7/2011



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top