Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen

Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen

Door: marianneoud

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2011

Ingrediënten


1 el olijfolie
50 gr boter
2 grote uien in smalle ringen
250 gr champignons
1 kilo ossenhaas aan één stuk
Beetje cognac om eventueel te flamberen.
2 el fijngehakte peterselie
1 1/4 dl slagroom



Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in reepjes van ca 7 cm. Verdeel de plakken in reepjes van 2 1/2 cm breed.
Verhit de olie met de helft van de boter in een grote Koekenpan op[ half hoog vuur en smoor de uien glazig. Bak de champignons 2-3 minuten mee tot ze zachter worden. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Verhit de resterende boter in de koekenpan tot hij schuimt. Bak het vlees in 3-4 minuten op hoog vuur snel rondom bruin.
Schep het mengsel van uien en champignons door het vlees. Bestrooi met peterselie, giet de room in de pan en warm 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.


Bron

Handboek voor de thuiskok



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top