Struisvogel in pepersaus

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2011
  • Struisvogel in pepersaus

    Struisvogel in pepersaus

    Struisvogel in pepersaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*
4 seizoenen peper
60 g boter
3 sjalotten gesnipperd
6 tenen knoflook fijngesneden
1 tl sambal oelek
200 ml vleesfond
1 beker slagroom (250 ml)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi de biefstukken met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Verhit 20 g boter in een steelpan en bak de sjalot, knoflook en sambal op laag vuur in 15 min. lichtbruin. Schenk de fond erbij en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk de fond door een bolzeef bij de slagroom. Breng op smaak met zout en flink wat 4 seizoenen peper

Bereidingswijze

Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege en voeg meteen de rest van de boter toe. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie

Bron

ah

Serveertip

Serveer het vlees met de saus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten