Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gehakttaartjes met aardappels, ui, tomaat en kruiden.

Gehakttaartjes met aardappels, ui, tomaat en kruiden.

Door: marianneoud

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2011

Ingrediënten 4 personen


600 gr aardappels
1 ui
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 el lijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 mespuntje tijm
zout en peper
25 cl melk
50 gr boter
1 el crème fraiche
350 gr rundergehakt


Gehakttaartjes


Geef deze klassieke gehakttaartjes ,met een tomatensaus een chique uitstraling door individuele porties te serveren. Dit gerecht is echt prima tevoren in glaasjes, met een ring, of eventueel ook kommetjes te serveren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan met ruim kokend water aan de kook. Schil de aardappels en kook ze in 30 minuten gaar.

Pel intussen de ui, sjalotjes en het teentje knoflook. Snipper ze fijn. Fruit de ui en sjalotjes in de olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes, de knoflook en de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Aan het eind van de kooktijd moet al het vocht verdampt zijn.
Giet de aardappelen af. Maak er met een stamper of pureeknijper puree van. Giet de melk erbij. Roer 40 gr boter in stukjes en de creme fraiche erdoor.
Breng de puree op smaak met zout en peper. Bak in een Koekenpan het gehakt om de rest van de boter in 10 minuten rul. Verwarm intussen de aardappelpuree op laag vuur. Leg een hoge bakring op een schoteltje of bordje. Vul de ring achtereencvolgens met een laag gehakt, tomatenpuree saus en aardappelpuree. Druk licht aan en verwijder de ring.

Bron

Atlas



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top