Eieren in een wijnsaus, een schitterend hoofdgerechtje.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2011
  • Eieren in een wijnsaus, een schitterend hoofdgerechtje.

    Eieren in een wijnsaus, een schitterend hoofdgerechtje.

    Eieren in een wijnsaus, een schitterend hoofdgerechtje.

Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze eieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven. Een echt streekgerecht, geserveerd in ministoofpotjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 cl rode wijn
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
50 gr boter
150 gr gerookte spekblokjes
25 gr bloem
zout en peper
4 plakken boerenbrood
45 minuten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
minipotjes

Bereidingswijze

Breng de wijn aan de kook in een steelpan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur zodra de wijn kookt. Dit kan eventueel geflambeerd worden zodat de alcohol vervliegt.
Zet de pan terug op middelhoog vuur en laat de wijn zachtjes tot de helft inkoken. (tot stroopdikte)
Pel en snipper intussen de sjalotjes en de knoflook. Smelt de boter in een steelpan. Bak de spekjes uit in de boter.
Voeg de sjalotjes en knoflooksnippers toe. Schep om met een pollepel. Roer de bloem erdoor. Schenk de wijn erbij. Laat nog 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de vloeistof ober de minipotjes. Breek boven elk potje een ei. Bestrooi met zout en peper. Zet de potjes in een braadsleden. Vul deze voor de helft met water. Zet de potjes ca 8 minuten in de oven. Snijd het boerenbrood in repen. Serveer ze bij de stoofpotjes.

Bron

ATLAS

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten