Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2011
  • Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

    Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

    Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

Een lekker visgerechtje voor de feestdagen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes
2 eetl. olie
5 takjes tijm
200 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
250 gram oesterzwammen
1/2 knolselderij
100 gr. koude boter
2 eetl. koude boter
4 heilbotfilets van 150 gr. per stuk
5 takjes dille
zout en peper
1 theel. mosterdzaad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes
was de tijm en ris de blaadjes van de takjes
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes
Schil de knolselderij en snijd hem in dunne staafjes
Hak de dille grof

Bereidingswijze

Verhit 1 eetl. olie in een pan en fruit de sjalotjes
Doe de tijm en de witte wijn bij de sjalotjes en laat het geheel tot de helft inkoken
Voeg de slagroom toe en laat nog 5 minuutjes rustig inkoken.
Dep de Heilbotfilets droog en bestrooi ze met zout en peper
Verhit 1 eetl. olie en 1 eetl. boter in een koekenpanen bak de heilbotfilets in 4 minuten aan beide kanten bruin.
Verhit weer 1 eetl. boter in een koekenpan en bak de oesterzwammenen de knolselderij in 5 minuten op hoog vuur
Voeg het mosterdzaad en de dille toe aan de paddestoelen en breng op smaak met peper en zout
Snijd 100 gram boter in blokjes en voeg ze al kloppende aan de warme witte wijnsaus toe en breng op smaak met zout en peper
Verdeel het paddestoelenmengsel over de borden en leg de heilbot hierop, maak af met de beurre blanc

Bron

Foodies

Serveertip

Houd eventueel4 takjes dille apart voor de versiering op de borden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten