Kan niet mislukken gehaktbrood

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2011
  • Kan niet mislukken gehaktbrood

    Kan niet mislukken gehaktbrood

    Kan niet mislukken gehaktbrood

  • Kan niet mislukken gehaktbrood

    Kan niet mislukken gehaktbrood

    Kan niet mislukken gehaktbrood

Dit is een heel eenvoudig recept voor Amerikaans gehaktbrood dat niet kan mislukken. Het is heel snel klaar en erg lekker!
Klaar in 1 uur 10 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen


    •675 gr gehakt
    •1 ei
    •1 fijngehakte ui
    •250 ml melk
    •115 gr gedroogd brood of paneermeel
    •zout en peper naar smaak
    •2 el bruine suiker
    •2 el mosterd
    •5 el ketchup


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm van 23 x 33 cm; kom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Bereidingswijze



    Meng in een grote schaal het gehakt, ei, ui, melk en brood (of paneermeel) door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en leg het in een licht ingevette cakevorm (van 23x13 cm), of rol het gehaktmengsel op tot een dikke brede rol en leg het op en licht ingevette bakplaat (van ongeveer 23x33 centimeter).

    Meng in een apart kommetje de bruine suiker, mosterd en ketchup goed door elkaar en giet het over het gehaktbrood.

    Bak het gehaktbrood gedurende 1 uur op 180 graden Celsius.


Bron

Janet Caldwell

Serveertip

Alles wat je zelf lekker vindt.
In koude plakjes gesneden ook heerlijk op een (stok)broodje.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-11-2014

mobiel_1414835065, dank je wel voor je tip. lekker hoor, weer eens op jouw manier te gaan maken. fijn dat je dit recept gemaakt hebt. fijne avond en groetjes van Ruth

mobiel_1414835065 avatar
mobiel_1414835065 03-11-2014

Ik heb in het gehaktmengsel veel kruiden en dergelijke toegevoegd onder andere knoflook, sambal, cayun en gehaktkruiden. Dit maakte het voor ons erg lekker en maakte het de saus minder zoet en heftig.

rat001s avatar
rat001s 11-02-2012

sorry,de saus vond ik te zoet,toch bedankt voor t inzenden van je recept! groetjes, sandra.

antoniake avatar
antoniake 06-12-2011

weer eens een andere smaak als wat ik gewend ben.bedankt ruth nog een warme groet van tooske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten