Lamsfilopakketje

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2011
  • Lamsfilopakketje

    Lamsfilopakketje

    Lamsfilopakketje

Geurend lamsgehakt in een knapperig jasje. Als je hiervan 2 pakketjes maakt kun je het opdienen als hoofdgerecht. Maak je 4 buideltjes is het een leuk voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier + eventueel het buitenblad van een preistengel om een sliertje te maken waarmee het buideltje dichtgeknoopt kan worden

Voorbereiding

Haal het filodeeg uit de koeling. Snipper de ui heel fijn, schil de paprika met de dunschiller ( het hoeft niet maar geschilde paprika geeft een verfijnder resultaat) en snijd deze in hele kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Bak in de olijfolie de ui glazig, voeg het gehakt en de paprika toe. Als dit kruimig is kan de de ras el hanout erbij. Laat het mengsel afkoelen, schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Snijd de filovellen in 2 of 4 delen.
Smeer ze in met de gesmolten boter en stapel ze een beetje kruislings op elkaar.
Verdeel de gehaktvulling en vorm van het deeg een buideltje. Knijp dit goed dicht van boven en bind het eventueel met een dun sliertje prei vast. Smeer de buitenkant van de pakketjes in met boter en zet de pakjes op bakpapier.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin in 25 minuten.

Serveertip

Serveer er knoflookyoghurt bij ( 5 el Turkse roomyoghurt met 1 teen geperste knoflook) , gesnipperde stengelui en enkele tomaatpartjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten