Gemarineerde rollade met cranberrysaus
- Feestmaaltijd
- 60-120 min.
Feestelijke rollade met cranberrysaus.
Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook, geperst4 eetlepels olijfolie
1 varkensfiletrollade (ca. 750 gram)
3 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
50 ml rodebessenjenever (of cranberrysap)
75 gram suiker
1 zakje verse cranberry`s (340 gram)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 717,02 kcal |
Koolhydraten | 93,35 g |
Eiwitten | 36,70 g |
Vetten | 18,96 g |
Benodigdheden
Ovenschaal, braadpan, evt vleesthermometer
Voorbereiding
Roer de knoflook door 2 eetlepels olie en smeer de rollade in met knoflookolie. Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
In pan bessenjenever met 50 ml water en suiker aan de kook brengen en 2 min. zachtjes doorkoken. Cranberry`s toevoegen en op laag vuur verwarmen, tot bessen beginnen te knappen. Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan rest van olie verhitten en rollade rondom bruin aanbraden. Uit pan nemen en in braadslee of ovenschaal leggen. In oven nog ca. 35-40 min. braden tot vlees gaar is (als u een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten: bij 70°C is de rollade goed). Rollade uit oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 10 min. laten rusten.
Intussen cranberrysaus in pannetje zachtjes opwarmen. Rollade bestrooien met zout en peper naar smaak en aan tafel in plakken snijden, laurierbladeren en takjes tijm verwijderen. Saus erbij serveren.
Bron
kerstrecepten
Serveertip
Lekker met sperziebonen met hazelnootdressing en gegratineerde venkelpuree