1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

Door: miekemaria

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gr. droogkokende rijst
1 zakje mix voor nasi goreng
conimex 45gr.)
1 grote ui
2 tenen knoflook
250 gr.prei
250 gr. winterwortel
6 takjes selderij
400 gr. nasivlees
3-4 eetlepels ketjap manis
1-2 theelepels sambal goring
4 eetlepels wokolie van conimex



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Laat de rijst afkoelen.
pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de prei en wortel schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de selderij fijn.
Week de mix voor nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook even glazig.Voeg het nasivlees toe, en bak rondom bruin. Voeg prei en wortel toe en roerbak het geheel ca. 2 minuten. Schep de mix voor nasi goreng erdoor en voeg al omscheppend de rijst in gedeelten toe.
Bak de nasi al omscheppend tot de rijst egaal bedekt is met de kruiden en het gerecht door en door warm is.
schep de selderij erdoor en breng de nasi goreng op smaak met ketjap en sambal.

Serveertip

Lekker met ham, spiegeleieren, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en pindasaus.

Bron

Van piepers tot pasta



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top