De lekkerste Rauweandijvie stamppot:

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2011

Heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800gr Bloemige Aardappels,
400gr gesneden andijvie,
4 Speklapjes,
1 middel grote Ui,
Flinke scheut Slasaus naturel,
Peperen zout uit de molen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Scherp Mes,
Snijplankje,
Aardappel stamper,
Koekenpan,
Kookpan.

Voorbereiding

Schil de aardappels en snij ze in vieren en kook ze met wat zout gaar. Strooi zout en peper aan beide kanten van de speklapjes en snij er smalle reepjes van en bak ze lekker bruin uit, bewaar het spekvet. Pel de ui en snipper hem.

Bereidingswijze

Stamp de warme aardappels fijn, doe Andijvie er voor de helft in met de ui, uitgebakken spekjes, en één juslepel spekvet, roer het goed door elkaar en hou het ondertussen warm, op de hitte bron. doe er van lieverlee andijvie bij tot je vind dat het genoeg is. Maak hem smeuïg
met slasaus. Dan wat gemalen peper er over en smullen maar

Serveertip

Warm Serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten