Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2011
  • Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

    Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

    Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

  • Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

    Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

    Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

Zoete aardappelen zijn geweldig materiaal voor soepen en purees, als vulling voor curry`s en ze laten zich net als gewone aardappelen prima omtoveren in friet en chips. Maar gepoft in hun eigen schil vind ik ze misschien nog wel het tofst.Poffen versterkt het zoete van de aardappel - zonder dat de smaak weeïg wordt - en het knaloranje knollenvlees wordt er een beetje fluffy van, luchtig en zacht tegelijk. Geweldig in combinatie met het zoute, melkige van een goede feta, de frisse pittigheid van chilipeper en aromatische koriander. Omdat het een beetje zonde is om een oven zo lang te laten loeien, alleen maar om een paar aardappelen te poffen, maak ik dit gerecht vaak wanneer ik toch al aan het bakken ben. De oventemperatuur doet er niet heel veel toe, bij 180 of 220 graden lukt het ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zoete aardappels
125 gram zachte (schapen)feta
1-2 rode chilipepers (met of zonder zaadlijsten) in ringetjes gesneden
een handvol vers korianderblad, grof gesneden
extra vergine olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op Boen de zoete aardappelen schoon en prik ze rondom een paar keer in met een scherp mesje. Verpak ze in aluminiumfolie en pof ze in 60-75 minuten gaar in de oven.

Leg de aardappelen op twee borden en vouw het folie open. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden. Verkruimel de kaas erboven en bestrooi royaal met peperringetjes en koriander. Besprenkel royaal met olijfolie.



Bron

Janneke Vreugenhil Comfort food

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten