1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2011

Ingrediënten 4 personen


1 flespompoen van 2 kilo
1 ui in de schil
olijfolie
zout
875 ml kippenbouillon
250 ml room
1 eetlepel honing
zuur room voor erbij
(pas de hoeveelheid room en bouillon aan aan de zwaarte van je pompoen)


Verder heb je nodig


Oven
bakpapier
bakplaat
lepel


Geroosterde pompoensoep met heerlijke kookroom

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen
kippenbouillon maken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen door de helft en haal de zaden eruit. Leg hem op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven en leg hier ook de ui op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zout. Zet de bakplaat een uur in de oven.
Schep het vruchtvlees uit de schil en kijp de ui uit boven een blender. Voeg 250 ml bouillon toe en blender het vruchtvlees tot een gladde puree. Schenk het in een pan en voeg de rest van de bouillon, room en honing toe en laat het goed warm worden.
Serveer met een klein schepje zure room erop.
Eet smakelijk!

Serveertip

Serveer met een klein schepje zure room erop.
Eet smakelijk!

Bron

24Kitchen, donna hay fast, fresh and simple



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tel4biz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tel4biz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top