1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Lamsbout
  5. Langzame lamsbout

Langzame lamsbout

Door: Krientjes

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2011

Ingrediënten 6 personen


* 1 lamsbout
* scheut olijfolie
* handje tijm en rozemarijn(vers)
* zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 graden. Hak de tijm en rozemarijn grof. Bestrooi de lamsbout met de verse kruiden, zout en peper. Besprenkel met olijfolie en wrijf daar het vlees mee in. Leg de bout in een ovenschaal met een deksel erop, of dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Zet de lamsbout minimaal 6 uur (maar 10 of 12 uur kan ook) in de oven.
Voor een krokant bruin korstje haal je de deksel of het aluminiumfolie eraf en zet je de oven het laatste kwartier op maximale stand, 250 graden. Dat werkt het beste met een heteluchtoven, die komt snel op temperatuur

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top