1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van een kipkluifje met honing en mosterd.

Amuse van een kipkluifje met honing en mosterd.

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2011

Ingrediënten 12 personen


3 el zonnebloemolie
80 gr honing
3 el sojasaus
3 el mosterd
het sap van een 1/2 citroen
3 teentjes knoflook
20 gr sesamzaad


kipkluifjes

Kipkluifjes

Kipkluifjes

Deze zoet-zoute kipkluifje eten lekker weg. Heerlijk uit het vuistje bij een aangeklede borrel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade. Meng in een grote platte schaal de olie, de honing de sojasaus en de mosterd.
Voeg het citroensap toe. Pel en hak de knoflook. Roer de knoflook door de marinade.
Trek het vel van de kipkluifjes, leg ze in de schaal met de marinade en schep om. De kluifjes moeten aan alle kanten met marinade bedekt zijn.
Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven op 210 graden.
Verwijder het huishoudfolie en bak de kipkluifjes 40 minuten in de oven. Keer ze regelmatig. Bestrooi ze met sesamzaad.
Serveer de kipkluifjes op een leuk amuse schaaltje en geef er een papieren servetje bij.


Bron

Atlas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top