1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2011

Ingrediënten 12 personen


2 eendenborstfilets
zout en peper
1 sinaasappel
20 cl sinaasappelsap
3 el vloeibare honing


Eendenborstfilet

Eendenborstfilet met honing en sinaasappel.

Eendenborstfilet met honing en sinaasappel.
eendenborstfilet
eendenborstfilet

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak met een mes kruiselingse inkepingen in de eendenborstfilet en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper.
Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een grote koekenpan en bak de eendenborstfilets 7 minuten op de huis.
Neem de eendenborstfilets uit de koekenpan. Giet het bakvet uit de pan en bak de andere kant van de eendenborstfilet 2 minuten.
Doe het sinaasappelsap met de honing en de blokjes sinaasappel in de koekenpan en laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
Leg de eendenborstfilets terug in de pan om ze op te warmen. Leg ze 2 minuten op de huis. Snijd de eendenborstfilets op een snijplank in dunne plakjes.
Leg op elke lepel een plakje eendenborstfilet en schep er een beetjes sinaasappelsaus over.

Dien warm of koud op.

Bron

ATLAS



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top