Bami Kip Teriyaki

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Hele kip of 8/10 drumsticks
Kip bouillon
2 teentjes knoflook

Kip piri-piri kruiden

Paksoi, champignons, paprika, prei, wortel, tauge.
Of een zak kant en klare roerbakgroente die je lekker vind van 400 gram

SAUS
6 eetlepels sojasaus van Kikkoman
4 eetlepels sake
4 eetlepels mirin
3 afgestreken eetlepels fijngehakte gemberwortel
2 afgestreken eetlepel bruine suiker

En je kan natuurlijk ook kant en klare teriyaki saus nemen.


Gebakken uitjes

Kantonese Mie ( Bami )
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng de ingredienten van de saus door elkaar. je kan daar eventueel nog de knoflook geperst aan toe voegen die je meegekookt heb met de kip als je daar van houdt.

Bereidingswijze

Doe de hele kip in een grote pan met water, hele knoflook tenen en kipbouillon op het vuur zetten en een klein uurtje zachtjes laten koken.

De kip of dromsticks af laten koelen en het vlees er van af plukken.

De kip in een grillpan met olie weer wat aanbakken met piripirikruiden.

Roerbak de gesneden groenten ongeveer 5 min op een hoog vuur.

Doe de saus bij de kip en laat het goed doorwarmen.

Meng groenten, kip, bami door elkaar.

Smakelijk.

Bron

Internet.

Serveertip

Strooi er wat gebakken uitjes over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten