1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kerrierijst

Kerrierijst

Kerrierijst
Kerrierijst
  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2011

Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld mijn spitskoolgerechten, indische kip- en rundvleesgerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


300 gram rijst
zout
1 volle eetlepel milde kerriepoeder
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap manis
3 eetlepels olie
1 kruidenbouillontablet
peper, zout


Verder heb je nodig


Pan om te koken

Voorbereiding

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Pel en snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken. Gare rijst toevoegen. Alles goed doorroeren.
Rijst op een lage warmtebron al roerend licht bakken en goed warm laten worden. Op smaak maken met peper, zout, verkruimelde bouillontablet, sambal en eventueel wat ketjap.

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld Oosterse wokgerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top