Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 flinke spitskool1 middelgrote prei
1/2 groene paprika in blokjes
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 eetlepels olie
400 gram kipfilet
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper
mespunt gemberpoeder
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (eventueel van tablet)
(eventueel wat maïzena voor het binden van het vocht)
3 lente-uitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 372,49 kcal |
Koolhydraten | 23,45 g |
Eiwitten | 33,31 g |
Vetten | 13,73 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Kipfilet in blokjes snijden. Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen. Spitskool in smalle reepjes snijden. Prei en lente-ui in smalle ringetjes snijden en goed wassen en laten uitlekken. Knoflook en ui pellen en snipperen. Kipfilet mengen met ketjap, sambal, gemberpoeder en knoflook en ongeveer 30 minuten marineren.Olie verwarmen in de wok. Kipfilet hierin ± 3 minuten al omscheppend bakken. Uisnippers, prei, paprika en kerriepoeder ± 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en ook omscheppend enkele minuten meebakken. Bouillon erbij gieten. Spitskool plm. 10 minuten stoven zonder deksel. Af en toe omscheppen. Op smaak maken met zout en peper.
Vocht eventueel binden met wat maïzena.
Garneren met ringetjes lente-ui.
Serveertip
Lekker met mijn Kerrierijst