Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

    Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

    Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 flinke spitskool
1 middelgrote prei
1/2 groene paprika in blokjes
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 eetlepels olie
400 gram kipfilet
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper
mespunt gemberpoeder
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (eventueel van tablet)
(eventueel wat maïzena voor het binden van het vocht)
3 lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 372,49 kcal
Koolhydraten 23,45 g
Eiwitten 33,31 g
Vetten 13,73 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes snijden. Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen. Spitskool in smalle reepjes snijden. Prei en lente-ui in smalle ringetjes snijden en goed wassen en laten uitlekken. Knoflook en ui pellen en snipperen. Kipfilet mengen met ketjap, sambal, gemberpoeder en knoflook en ongeveer 30 minuten marineren.Olie verwarmen in de wok. Kipfilet hierin ± 3 minuten al omscheppend bakken. Uisnippers, prei, paprika en kerriepoeder ± 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en ook omscheppend enkele minuten meebakken. Bouillon erbij gieten. Spitskool plm. 10 minuten stoven zonder deksel. Af en toe omscheppen. Op smaak maken met zout en peper.
Vocht eventueel binden met wat maïzena.
Garneren met ringetjes lente-ui.

Serveertip

Lekker met mijn Kerrierijst

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten